Mannen hebben weinig schuldgevoel

algemeen
132
28 jan '10
Van het vergeten van verjaardagen tot overspel plegen: mannen voelen zich minder schuldig als ze anderen kwetsen.

 Wetenschappers hebben 300 mannen en vrouwen tussen de 15 en 50 jaar ondervraagt over alledaagse situaties waar ze zich schuldig voelen. Ze kregen een reeks hypothetische dilemma's voorgeschoteld, zoals het niet kunnen bezoeken van een ziek familielid in het ziekenhuis of een vriend afsnauwen zonder reden. Na elke situatie moesten ze hun gevoelens uitleggen, daaruit bleek dat vrouwen meer kans hebben zich schuldig te voelen bij het kwetsen van anderen. Mannen zijn egocentrischer, ze voelen zich het meest schuldig over hun voeding- of alcoholconsumptie, niet over de gevoelens van medemensen.

Het is ook de reden waarom mannelijke partners weigeren toe te geven dat ze fout zitten. Het probleem is volgens de onderzoekers niet dat vrouwen zich té schuldig voelen, maar dat mannen dit gevoel te weinig hebben. Andere scenario's waar vrouwen zich schuldig over voelen zijn het vergeten van een verjaardag, een belofte om iemand te helpen niet na te komen en niet in te grijpen wanneer iemand gepest wordt, aldus ad.nl.

Het is overigens niet noodzakelijk goed wanneer een vrouw zich te schuldig voelt, want uit eerder onderzoek blijkt dat ze daardoor een zwakker immuunsysteem hebben. Sommige vrouwen voelen zich al schuldig als ze naar hun favoriete tv-show kijken of een stuk chocolade eten. ''We moeten positiever worden over genieten, zeker bij dagelijkse eenvoudige dingen.''

© MAROKKO.NL 2010
mannen schuldgevoel overspel alcoholconsumptie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi