sport
648
28 jan '10
Egypte is de tegenstander van Ghana in de finale van de Afrika Cup.

In de halve finale was de ploeg veel te sterk voor Algerije, dat zich een hele slechte verliezer toonde.

Algerije sloot het duel af met slechts acht spelers en een kansloze 0-4 nederlaag. De ploeg moest al voor rust met tien man verder na een rode kaart voor Rarik Halliche, die een doorgebroken speler neerhaalde. Uit de strafschop die vervolgens werd toegekend opende Abdullah Rabo Hosni de score.

Na rust deden de Algerijnen er alles aan om Egypte het voetballen onmogelijk te maken. Niet alleen speelde de ploeg heel compact het duel werd bovendien ontsierd door keiharde overtredingen. Mohamed Zidan ontsnapte na 65 minuten aan de aandacht van de verdedigers en besliste het duel: 0-2.

Nadir Belhadj en Fawzi Chaouchi haalde het eindsignaal ook niet. Beide spelers werden voortijdig naar de kant gestuurd met een directe rode kaart. Egypte speelde het vervolgens goed uit en verdubbelde de marge nog via Mohamed Abdel-Shafy en Mohamed Nagy Gedo.

Door de overwinning van Egypte plaatst de ploeg zich voor de derde keer op rij voor de finale van de Afrika Cup. Zondag is Ghana de tegenstander.