Hogere zorgpremie bij ongezond leven
Bent u te zwaar, rookt u en heeft u een hekel aan sporten? Dat kan u nog duur komen te staan.
29 January 2010
lifestyle

Als het aan de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg ligt betalen mensen met een ongezonde leefstijl straks meer zorgpremie.

Zo staat althans in het concept van het advies, dat de raad binnenkort uitbrengt. Mensen met een gezonde leefstijl zouden beloond moeten worden met het betalen van een lagere zorgpremie. Naast niet-roken zouden ook sporten, het managen van de eigen chronische ziekte en het voorkomen van overgewicht redenen moeten worden voor een lagere zorgpremie.

Verder vindt de Raad ook dat de nominale premie verlaagd moet worden en de inkomensafhankelijke premie verhoogd, zodat mensen uit de lagere sociale klassen, niet financieel te zwaar getroffen worden.

Diverse zorgverzekeraars hebben inmiddels negatief op het voorstel gereageerd. Ook heeft minister Klink laten weten niets voor de plannen te voelen.
In het advies 'Nieuwe Ordening' doet de RVZ, een belangrijk adviesorgaan van minister Klink, voorstellen om de zorgvraag terug te dringen. Dat is volgens de RVZ de enige manier om de komende decennia de gezondheidszorg nog enigszins betaalbaar te houden, aldus bnr.nl.

roken sport rvz zorgverzekeraar klink
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi