Clinton voert druk op Teheran op

buitenland
139
15 feb '10
De Verenigde Staten dringen aan om zwaardere sancties tegen Iran in te stellen.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton heeft Iran zondag gewaarschuwd, dat als het blijft weigeren zijn nucleaire koers te veranderen dit nog grotere consequenties zal hebben. Ze drukte leiders van landen in de Golfregio, waar ze op bezoek is, op het hart om Teheran te blijven aansporen zijn beleid bij te stellen.

De Verenigde Staten dringen bij de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties aan binnen enkele weken nieuwe, zwaardere sancties tegen Iran in te stellen. De islamitische republiek is begonnen uranium zodanig te bewerken dat het mogelijk geschikt wordt voor een nucleair wapen. Een veiligheidsadviseur van Obama, de gepensioneerde generaal James Jones, zei zondag op de Amerikaanse tv-zender Fox News, dat nieuwe sancties weleens tot een verandering van regime kunnen leiden.

Ondertussen is de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in Rusland om het Kremlin ervan te overtuigen dat nieuwe sancties nodig zijn. Israël, dat door Iraanse raketten getroffen zou kunnen worden, eist zelfs ,,verlammende'' sancties, aldus brabantsdagblad.nl..

© MAROKKO.NL 2010
verenigde staten iran hilary clinton minster
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?