Kamerverkiezingen op 9 juni

algemeen
7
23 feb '10
De Tweede-Kamerverkiezingen worden op 9 juni gehouden. De koningin heeft het ontslag van de PvdA-bewindslieden aanvaard.

 Het kabinet-Balkenende IV gaat demissionair verder met de bewindspersonen van CDA en ChristenUnie. Staatssecretaris De Jager wordt minister van Financien, staatssecrataris Huizinga minister van VROM. Minister Hirsch Ballin van Justitie krijgt Binnenlandse Zaken erbij en minister Rouvoet voor Jeugd en Gezit krijgt de leiding over Onderwijs. Minister van Middelkoop van Defensie neemt de portefeuille Wonen, Wijken en Integratie over. Beatrix heeft vanochtend opnieuw gesproken met demissionair premier Balkenende en vicepresident Tjeenk Willink van de Raad van State.

Daarvoor sprak ze de laatste drie fractieleiders. Als eerste kwam GroenLinks-leider Halsema bij haar. Zij wil dat er nu een demissionair minderheidskabinet komt, dat alleen verkiezingen uitschrijft.

Dit kabinet moet nog wel een besluit nemen over Uruzgan, maar zou andere controversiële besluiten moeten laten liggen. Het Kamerlid Verdonk kwam met een soortgelijk advies. Ook SGP-leider Van der Vlies pleitte bij de koningin voor een minderheidskabinet en verkiezingen, maar volgens hem zou het kabinet missionair kunnen zijn. Dan zou bijvoorbeeld ook de Crisis- en Herstelwet kunnen worden behandeld, aldus nos.nl.

© MAROKKO.NL 2010
tweede-kamerverkiezingen pvda cda koningin halsema
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi