Kaddafi wil jihad tegen Zwitserland

buitenland
76
26 feb '10
De Libische leider Muammar Kaddafi heeft zijn ruzie met Zwitserland nieuw leven ingeblazen.

 In een toespraak riep de alleenheerser donderdag op tot een jihad tegen het alpenland vanwege een vorig jaar doorgevoerd verbod op de bouw van minaretten. ''Met alle middelen moet de heilige oorlog worden uitgeroepen tegen het ongelovige en ketterse Zwitserland'', zei Kaddafi in de kustplaats Benghazi, waar hij de geboorte van de islamitische profeet Mohammed herdacht.

Iedere moslim die zaken doet met Zwitserland is ''een ongelovige en handelt tegen de islam, tegen Mohammed, tegen Allah en tegen de Koran'', voegde de kolonel, die Libië sinds 1969 regeert, eraan toe.

De Zwitserse bevolking stemde in een referendum vorig jaar voor een verbod op de bouw van nieuwe minaretten. De regel leidde tot woedende reacties in de gehele islamitische wereld.

De relaties tussen Libië en Zwitserland waren toch al gespannen, omdat een zoon en een schoondochter van Kaddafi in 2008 waren gearresteerd in Geneve. Ze zouden twee bediendes hebben mishandeld. Korte tijd later werden twee Zwitserse zakenlieden opgepakt in Libie, aldus ad.nl.

© MAROKKO.NL 2010
muammar kaddafi zwitserland libie benghazi jihad
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?