'Ga met een hoofddoekje op stemmen'

algemeen
206
1 mrt '10
Een groep Haagse docenten en studenten houdt woensdag tijdens de gemeenteraadsverkiezingen een ludieke actie.

 Hiermee willen zij stelling nemen tegen het voorstel van de PVV om hoofddoekjes in alle gemeentelijke instellingen en verenigingen te verbieden. De studenten en docenten, die verbonden zijn aan diverse Haagse onderwijsinstellingen, roepen stemmers op woensdag een hoofddoekje te dragen als zij het stemlokaal bezoeken.

Dat heeft een zegsvrouw zondag gemeld. Zij beklemtoont dat het geen demonstratie is, maar een ,,hoffelijke actie. We richten ons ook niet tegen de persoon Geert Wilders, maar tegen de gedachte van het verbieden van hoofddoekjes.'' De initiatiefnemers willen duidelijk maken dat een hoofddoekje niet exclusief iets is voor moslims. ,,Brigitte Bardot droeg in de jaren zestig al veelvuldig hoofddoekjes.''

Het initiatief ontstond eind vorige week spontaan onder enkele docenten en heeft zich middels e-mail razendsnel verspreid onder personeel en studenten van de Haagse scholen. De initiatiefnemers laten weten dat ook mannen met een hoofddoekje welkom zijn in de Haagse stembureaus.

De PVV stelde vorige week dat het verbieden van het dragen van hoofddoekjes bij instellingen en verenigingen die gemeentelijke subsidie ontvangen een belangrijke inzet wordt bij collegeonderhandelingen in Almere en Den Haag. Dit zijn de enige twee steden waar de partij van Geert Wilders woensdag meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen. Volgens veel peilingen maakt de PVV een grote kans om in beide steden de grootste partij te worden.

De initiatiefnemers van het ludieke protest brengen zelf hun stem om twaalf uur 's middags uit bij het stembureau aan de Dagelijkse Groenmarkt in het centrum van de stad, aldus ad.nl.

© MAROKKO.NL 2010
hoofddoek docenten studenten pvv verkiezingen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi