Duitser vindt € 109.000 en geeft het aan bij de politie

buitenland
91
4 mrt '10
Stel het u voor, u bent helemaal alleen in een leegstaand huis en u vindt een grote som geld.

Aangeven? Of toch liever houden? Geen makkelijke beslissing. Toch besloot Kai Struve het geld aan te geven bij de politie.

De 23-jarige gas- en waterinstallateur uit Munchen werd gevraagd om de badkamer van een leegstaande woning uit te breken. ''Mijn baas was al naar de volgende opdracht onderweg. Ik was helemaal alleen.'' zegt Kai Struve. ''Toen ik het bad weggehaald had, zag ik ineens een donkergroene tas liggen. Ik deed de tas open en die zat vol met briefjes van € 500!''

In het totaal vond de man 218 briefjes van € 500. ''Ik moest eerst even gaan zitten. Zoveel geld had ik nog nooit gezien. En eerlijk gezegd heb ik een paar minuten nagedacht over wat ik met het geld zou doen. Ik dacht aan de reizen die ik ermee zou kunnen maken, maar toch was de beslissing snel genomen''.

Het geld werd aangegeven bij de politie. Die achterhaalden dat het geld toebehoorde aan een demente 88-jarige man. Toen hij naar het bejaardentehuis verhuisde, had hij geen weet maar van de € 109.000 die hij in zijn badkamer verstopt had, aldus standaard.be.

Kai mag rekenen op een vindersloon van minstens € 3000. ''Met dat geld kan ik eindelijk mijn rijbewijs halen!'' aldus Kai.

© MAROKKO.NL 2010
munchen kai struve gas- en waterinstallateur vindersloon
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?