Marokkaanse vrouw geliquideerd in Belgie

buitenland
145
12 mrt '10
In de Brusselse gemeente Sint-Agatha-Berchem is vrijdagochtend een 43-jarige vrouw op het voetpad doodgeschoten.

Verschillende getuigen zagen de schietpartij gebeuren, maar van de dader is voorlopig geen spoor.

De vrouw liep op de Gentsesteenweg in Sint-Agatha-Berchem toen plots een rode bestelwagen naast haar stopte. De chauffeur stapte uit en loste verschillende schoten. De vrouw werd vier keer in de borst geraakt en zeeg neer, waarop de dader wegreed.

Verschillende getuigen zagen het incident gebeuren en verwittigden de hulpdiensten. Die konden de zwaargewonde vrouw naar het ziekenhuis overbrengen. Daar probeerden artsen nog haar leven te redden door onmiddellijk te opereren, maar kort voor 11 uur overleed ze aan haar verwondingen. Een wetsgeneesheer zal een autopsie op het lichaam uitvoeren.

Bewakingscamera's
De schietpartij werd niet alleen gezien door verschillende getuigen, maar is ook gefilmd door bewakingscamera’s in de buurt. Volgens de politie van Brussel West hebben onder meer camera's op het Dr. Schweitzerplein de feiten gefilmd. 'Op de beelden is te zien hoe een rode bestelwagen stopt en een man uitstapt', zegt commissaris Johan Berckmans, woordvoerder van de zone Brussel West.

'Die stapt even verder de Gentsesteenweg op en wat er dan precies gebeurt, is door de beeldkwaliteit moeilijk uit te maken. Vervolgens keert de man naar zijn wagen terug en rijdt op een rustige manier weg. Ondertussen zien we verschillende getuigen die de feiten hebben gezien, naar het slachtoffer snellen. Zij kunnen ook de aandacht trekken van een voorbijrijdende politiepatrouille.'

Dader spoorloos

Het parket heeft onmiddellijk een onderzoeksrechter gevorderd en is ter plaatse afgestapt met het gerechtelijk lab en een ballistisch expert. De lokale recherche van de zone Brussel-West en een team van de Brusselse Federale Gerechtelijke Politie (FGP) ondervragen de getuigen, maar voorlopig is er nog geen verdachte opgepakt. Ook over zijn motief bestaat nog geen duidelijkheid.

Het slachtoffer is een 43-jarige weduwe van Marokkaanse afkomst en moeder van een 17-jarige zoon, standaard.be.

© MAROKKO.NL 2010
brussel belgie sint-agatha-berchem marokkaanse
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi