Wilders wil dat kerken kiezen tegen de Islam

algemeen
87
24 mrt '10
De Nederlandse kerken moeten hem meer bijstaan in zijn stellingname tegen de islam, vindt PVV-leider Geert Wilders.

''Het christendom is, samen met het jodendom en het humanisme, onderdeel van de Nederlandse cultuur. Daar moeten wij, ook de kerk, trots op zijn'', zei de PVV-leider. Hij zou daarom graag zien dat de kerk 'meer stelling neemt tegen die vreemde eend in de bijt, de islam'.

''Ondanks de scheiding tussen kerk en staat zou ik graag willen dat de kerk niet politiek correct zou meehuilen met de wolven in het bos, maar meer zou staan voor de eigen identiteit. Dat mis ik wel een beetje. Want de islam is echt iets anders dan het christendom, en de kerk zou zich daar meer bewust van mogen zijn. Er is niets mis met gelovigen, ook niet met moslims, maar wel met de islam.''

Wilders deed deze uitlatingen in een opgenomen interview, dat gisteren werd vertoond tijdens een symposium van de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer in de Protestantse Kerk. Die themadag ging over de kansen van kerken in de huidige samenleving, aldus parool.nl.

Uit een enquête van het Nederlands Dagblad bleek vorige maand dat bijna een derde van de predikanten in Nederland zich om godsdienstige redenen zorgen maakt over de islamisering van Nederland. Ruim driekwart van de predikanten vindt dat een christen niet op de PVV kan stemmen.

Wilders wilde in het gisteren getoonde interview geen antwoord geven op de vraag of de kerk ook moet zorgen voor bijvoorbeeld jonge drugsverslaafden of zwerfjongeren. ''Ik ga als politicus niet aangeven wat de kerk wel en niet moet doen in de samenleving. Dat moet ze vooral zelf uitmaken.''

© MAROKKO.NL 2010
pvv geert wilders kerk islam christendom
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?