Sjeik Abu Dhabi vermist na crash in Marokko

buitenland
41
29 mrt '10
Reddingswerkers zoeken in een Marokkaans stuwmeer naar de directeur van de Abu Dhabi Investment Authority, 's werelds grootste staatsinvesteringsfonds.

 De verdwijning van Ahmed bin Zayed Al Nahyan komt er na de crash van zijn vliegtuig vrijdag. De piloot kon worden gered en verkeert in goede gezondheid. Naar Al Nahyan wordt nog gezocht. Het meer ligt zowat 10 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Rabat.

De mediaschuwe Al Nahyan is directeur van de Abu Dhabi Investment Authority. Dat is het grootste staatsinvesteringsfonds ter wereld. Hij is ook de broer van sjeik Khalifa bin Zayed Al Nahyan. Die laatste is emir van Abu Dhabi en tegelijk president van de Verenigde Arabische Emiraten. De familie heeft een paleis met zicht op het meer in Marokko.

Ahmed bin Zayed al Nahyan is een vroege veertiger die vorig jaar op nummer 27 stond in de Forbes-lijst van 's werelds machtigste mensen. De tegoeden van het staatsfonds worden geschat op 500 tot 700 miljard dollar, gaande van obligaties van Citigroup tot en met een participatie in de Londense luchthaven Gatwick, aldus tijd.be.

© MAROKKO.NL 2010
ahmed bin zayed al nahyan marokko rabat crash
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?