Cafetaria weigert moslima om hoofddoek

buitenland
329
1 apr '10
Een moslima is woedend omdat een cafetariahouder uit Duffel geweigerd zou hebben haar een friet te verkopen wegens haar hoofddoek.

Volgens de cafetariahouder ging het enkel om ''een vriendelijk verzoek''.

De geschokte 27-jarige moslima schreef een brief naar het weekblad Humo. Ook haar Belgische collega's van het ziekenhuis van Duffel, die ook in frituur Oblix waren, reageren verongelijkt. ''Op de werkvloer laat ik mijn hoofddoek af, zoals het ziekenhuis voorschrijft. Prive zet ik hem op. Maar die man zei dat ik alleen in zijn frituur mocht eten als ik mijn hoofddoek afzette.''
''Verbouwereerd weigerde ik, en ik ben buitengestapt, samen met mijn collega's. Wat zou u doen als u bij mij in het ziekenhuis komt en ik u verzorging weiger omdat er u onverzorgd uitziet?'', vraagt de moslima zich af in haar lezersbrief.

''Vriendelijk verzoek''
Volgens cafetariahouder Fons Bierbooms ging het om een ''vriendelijk verzoek''. ''Ik heb haar alleen gezegd dat ik het zou apprecieren als ze haar sjalleke zou afdoen om haar friet op te eten. Want als er hier straks een skinhead binnenkomt en die begint aan dat sjaaltje te trekken, wil ik geen toestanden.''

Volgens het Centrum voor Racismebestrijding kan de friturist veroordeeld worden tot een schadevergoeding tussen 650 en 1.300 euro, aldus hbvl.be.

© MAROKKO.NL 2010
cafetariahouder moslima hoofddoek duffel racisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?