Schokkende filmpje toont extreme agressie in Brussel

buitenland
0
2 apr '10
Op internet circuleert een schokkend filmpje over een zwaar geval van agressie in het Brusselse metrostation Naamsepoort.

Daar werd op nieuwjaarsnacht een jongen van 22 aangevallen door een groepje jongeren. Ze slaan en trappen hem en gooien hem van de eerste verdieping naar beneden recht op de sporen van de metro.

Het filmpje toont beelden van verschillende veiligheidscamera's in het station. De beelden registreerden hoe de jongen zich verdedigde, maar kansloos was tegen twee groepjes agressievelingen die hem beurtelings zonder aanwijsbare reden aanvallen. Nadat ze hem op de sporen hebben gegooid, is te zien hoe voorbijgangers hem weer op het perron trekken.

De camerabeelden zijn vrijgegeven door de federale gerechtelijke politie, die daarmee hoopt de daders te kunnen opsporen.

'Dat we drie maanden na de feiten nog een oproep naar getuigen doen, wijst erop hoe uitzonderlijk dit soort agressie is', zegt de woordvoerster van de federale politie, Tine Hollevoet. De 22-jarige Bulgaarse student, die stage liep bij het Europees Parlement, overleefde de aanval. Hij brak wel zijn nekwervels, aldus standaard.be.

© MAROKKO.NL 2010
brussels metrostation naamsepoort geweld mishandeling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?