''Ongelooflijk dat we United de baas zijn''

sport
26
8 apr '10
Arjen Robben keek woensdagavond na een uur in de geslaagde uitwedstrijd tegen Manchester United (3-2) even naar de bank van Bayern München.

Vlak voordat hij het duel besliste, leek een wissel aanstaande.

''Ik zou maximaal zestig tot zeventig minuten spelen. Maar ik wilde nog even blijven staan. Gelukkig mocht dat ook'', sprak de excellerende spits van de Duitse ploeg in de NOS-microfoon.

In de 74e minuut schoot Robben zijn ploeg op magistrale wijze naar de halve finales van de Champions League, met Olympique Lyon als tegenstander. De international nam een geplaatste hoekschop van Franck Ribery vol op zijn 'slof'. De volley verdween onhoudbaar voor doelman Edwin van der Sar in de verre hoek, 3-2. Dat was na de 2-1 in München voldoende voor kwalificatie.

"De bal kwam lekker goed op mijn schoen en was lekker belangrijk", sprak Robben opgetogen. ''Ongelooflijk dat we Manchester United over twee duels de baas zijn gebleven. Het kan zo nog een mooi seizoen worden voor Bayern'', doelde hij op de titelkansen die zijn ploeg ook nog in de competitie en in de Duitse beker heeft.

Robben, die de laatste twee duels door een kuitblessure had gemist, bekende dat hij tegen Manchester een klein risico had genomen. ''Maar af en toe hoort dat erbij in het topvoetbal. Die kuit voelt nu nog goed aan. Ik heb nog een paar dagen om te herstellen en na te genieten. Zaterdag wacht Leverkusen alweer.''

Voetbalprimeur.nl

© MAROKKO.NL 2010
arjen robben manchester united bayern munchen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?