Opnames seriemoordenaar toch uitgezonden

algemeen
77
11 apr '10
Volgende week zondag zou het derde deel uitgezonden moeten worden.

(Update) SBS en Endemol riskeren een afzonderlijke schadeclaim, omdat ze het uitzendverbod van beelden van Koos H. naast zich neer hebben gelegd. De beelden waren zondagavond te zien in het programma van Peter R. de Vries. De veroordeelde kindermoordenaar, die nooit een volledige bekentenis heeft afgelegd, vertelde in de uitzending gedetailleerd over de moorden.

De zender en producent vonden het belang van de uitzending zwaarder wegen dan de privacy van de tot levenslang veroordeelde lust- en kindermoordenaar. De boete van 15.000 euro elk nemen SBS en Endemol voor lief. Beide riskeren bovendien een afzonderlijke schadeclaim, omdat ze het uitzendverbod van de rechtbank niet hebben opgevolgd.

''Het is voor het eerst dat ik tegen een uitspraak van een rechter in ben gegaan, maar als een zaak het waard is, is het deze wel'', reageerde misdaadverslaggever Peter R. de Vries zondagavond. ''Ik kon en wilde mij hier niet bij neerleggen. De wijze waarop Koos H. praat over zijn jonge slachtoffertjes, zijn lichaamstaal en zijn verwrongen psyche laten zien dat deze seriemoordenaar nog steeds levensgevaarlijk is. Hij geeft antwoorden op vragen waar vele nabestaanden al vele jaren naar op zoek zijn.

Consequenties
Nu de beelden toch zijn uitgezonden, is het aan Koos H. om in actie te komen. De rechtbank komt niet zelf in actie. ,,De mogelijke consequenties zijn ons duidelijk, maar we hebben het ervoor over. Wij accepteren de gevolgen van deze beslissing en staan er allen voor honderd procent achter'', aldus de misdaadverslaggever.
De aflevering van zondagavond was de tweede in een drieluik. Volgende week zondag zou het derde deel uitgezonden moeten worden. De Vries: ''We zien de advocaten van Koos H. maandagochtend wel op de stoep verschijnen.''
Een van de twee advocaten van H., Paul Waarts laat weten dat de dwangsom wordt opgeeist omdat de beelden zijn uitgezonden en dat ook wordt overwogen een nieuw geding aan te spannen.

Lees hier verder

© MAROKKO.NL 2010
misdaadverslaggever peter r. de vries koos seriemoordenaar
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi