Gewezen spits bekeert zich in cel tot islam

buitenland
35
12 apr '10
Marlon King, ex-spits van Wigan en Middlesbrough die in de gevangenis vertoeft omdat hij een vrouw aftuigde en daarbij haar neus brak, heeft zich in zijn cel bekeerd tot de islam.

Hij laat zich daar sinds kort Abu Hamza noemen, naar de haatpriester die met een haak door het leven gaat. King stelt dat Hamza, in 2006 veroordeeld tot zeven jaar cel voor moord, zijn ''held'' is. De 29-jarige voetballer vraagt dat medegevangenen hem Abu Hamza Tariq noemen. Hij bidt dagelijks vijf keer tot Mekka, vraagt naar halalvoedsel en wil alleen nog maar praten met moslims. Met de gevangenisimam discussieert hij over 9/11 en de oorlog in Afghanistan. Het personeel en de medegevangenen in Wayland, in Norfolk, reageren stomverbaasd.

Wat het nog straffer maakt: enkele weken daarvoor was King, vader van drie, gepakt voor het bezit van cocaïne in zijn cel. ''In geen tijd is Marlon veranderd van een 'bad boy' tot een devote moslim'', aldus een insider in 'The Sun'. ''Abu Hamza is plots zijn held, ook al is hij een gehaat figuur. Hij praat er zelfs over zijn hele familie te laten bekeren wanneer hij later dit jaar uit de cel komt. Dit is duidelijk niet tijdelijk. Uren lang leest hij boeken over de Islam.'' Volgens diezelfde insider heeft King gsm's voor al zijn belangrijke moslimvrienden binnengesmokkeld.

Vorig jaar in oktober werd King veroordeeld tot 18 maanden cel nadat hij de 20-jarige Emily Carr in een Londense club seksueel lastig valde en haar sloeg toen ze niet op zijn avances inging. Tijdens de zaak kwam aan het licht dat King, die bij Wigan 40.000 euro per week verdiende tot hij er werd ontslagen, dertien eerdere veroordelingen op zijn naam staan had voor onder andere diefstal en geweldpleging.

King, die nu met een bandana rondloopt, zou 30.000 euro willen schenken aan het Afghaanse volk. Tegen medegevangen loopt hij ook te pochen dat hij na zijn vrijlating een contract kan tekenen bij... Chelsea, aldus ad.nl.

© MAROKKO.NL 2010
marlon king wigan middlesbrough abu hamza
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?