Dubbele bekerfinale verbaast Aboutaleb

sport
15
15 apr '10
De bekerfinale Feyenoord-Ajax wordt op verzoek van de KNVB toch over twee wedstrijden gespeeld.

Ook Feyenoord, dat aanvankelijk mordicus tegen deze eerder al door Ajax voorgestelde wijziging van de spelregels van het bekertoernooi was, is nu akkoord.

Burgemeester Aboutaleb is echter verbaasd over het besluit. Hij had vanmiddag in de Rotterdamse gemeenteraad een pakket aanvullende veiligheidsmaatregelen willen presenteren voor de finaledag van 25 april. Rotterdam was er helemaal klaar voor, aldus bronnen op het Rotterdamse stadhuis. Verrast

In een overleg met onder meer zijn Amsterdamse collega Asscher, de KNVB en de vertegenwoordigers van Feyenoord en Ajax werd Aboutaleb vanochtend verrast door de mededeling van de KNVB dat de bekerstrijd dit jaar over twee duels wordt uitgevochten.
Aboutaleb: 'De KNVB heeft van begin af aan tegen ons gezegd dat zij er aan hechtte dat de supporters van beide clubs bij dit uitzonderlijke duel aanwezig zouden zijn. Wij konden deze wedstrijd organiseren en dat kunnen we nog steeds.'

De speeldata zijn: zondag 25 april Ajax-Feyenoord in de Amsterdam Arena, aanvang 18:00 uur, met op donderdag 6 mei de return in de Rotterdamse Kuip. Uit pieteit met de herdenkingsbijeenkomst voor de moord op Pim Fortuyn op 6 mei 2002, 18:00 uur, begint die wedstrijd om 18:30 uur.

Lees hier verder

© MAROKKO.NL 2010
bekerfinale ajax amsterdam feyenoord rotterdam aboutaleb
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?