Ramp multiculturele uitvaarten

algemeen
10
19 apr '10
Dennis Friperson, een in multiculturele uitvaarten gespecialiseerde uitvaartverzorger, zit met de handen in het haar.

 Doordat het luchtvaartverkeer stilligt kunnen lijken van overleden personen niet naar hun laatste bestemming worden overgebracht en zitten familieleden die willen meereizen vast, aldus spitsnieuws.nl.

Friperson zorgt ervoor dat lichamen worden overgebracht naar landen als de Antillen, Suriname of Marokko of van daaruit juist naar Nederland. Jaarlijks verzorgt hij ongeveer tweehonderd van dergelijke plechtigheden. Hij wordt overspoeld met vragen van nabestaanden. Zo willen familieleden weten of de lichamen wel goed blijven in de koeling.

''Dit is een heel groot drama voor alle betrokkenen'', aldus Friperson. ''Sinds het vliegverkeer platligt, hebben zich tientallen gevallen opgestapeld. Zo zit ik op dit moment bijvoorbeeld met het probleem van een overledene die zo snel mogelijk naar Marokko moet worden overgebracht en met een familie uit Curaçao die een uitvaart in Nederland wil bijwonen. En dan heb je het niet over twee of drie personen, maar al snel over tien of twaalf hele gezinnen die naar Nederland willen vliegen.''

© MAROKKO.NL 2010
dennis friperson uitvaartverzorger marokko ramp
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?