Marcouch op elfde plek PvdA-lijst

algemeen
43
20 apr '10
Ahmed Marchouch is de hoogste nieuwe binnenkomer op de kandidatenlijst van de PvdA.

Hij staat op de elfde plek. De conceptkandidatenlijst van de partij wordt dinsdagmiddag officieel gepresenteerd

Na de nieuwe lijsttrekker Job Cohen heeft de PvdA vooral gekozen voor vertrouwde politieke gezichten in de top tien van de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni. Op de tweede plaats van de maandag vastgestelde lijst staat, net als vorige keer, Nebahat Albayrak. Dat schrijft de Volkskrant dinsdag.De oud-staatssecretaris van Justitie wordt gevolgd door voormalig minister van Onderwijs Ronald Plasterk en daarna Mariette Hamer, de huidige voorzitter van de PvdA-fractie.

In de top tien staan verder nog Jeroen Dijsselbloem, Sharon Dijksma, Gerdi Verbeet, Diederik Samsom, Jetta Klijnsma en Frans Timmermans.

Dijksma, Klijnsma en Timmermans waren staatssecretaris in het vierde kabinet-Balkenende dat in februari viel. Verbeet is sinds december 2006 voorzitter van de Tweede Kamer. Behalve de oud-burgemeester van Amsterdam Cohen hebben ook Plasterk en Klijnsma niet eerder op de verkiezingslijst van de sociaaldemocraten gestaan.

De PvdA schommelt in de peilingen nu rond de 33 zetels en zou daarmee de grootste partij worden.

Het congres van de PvdA moet zondag 25 april nog de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma goedkeuren, aldus paroo.nl.

© MAROKKO.NL 2010
ahmed marchouch pvda job cohen sharon dijksma albayrak
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?