'Schaarsgeklede vrouwen veroorzaken aardbevingen'

buitenland
100
20 apr '10
Schaarsgeklede vrouwen die het niet al te nauw nemen met de huwelijkstrouw veroorzaken aardbevingen.
 Dat zegt de Iraanse geestelijke Kazem Sedighi. Iraanse machtshebbers bekijken al een tijd de mogelijkheid om de hoofdstad van het land te verplaatsen omdat de kans dat Teheran de volgende jaren door een grote aardbeving wordt getroffen reeel is. Op zijn minst 100 breuklijnen lopen onder de stad, wat catastrofale gevolgen kan hebben bij een aardschok.

''Veel vrouwen die zich niet zedig kleden (...) brengen jonge mannen het hoofd op hol, zij corrumperen hun kuisheid en verspreiden overspeligheid in de maatschappij, wat (derhalve) het aantal aardbevingen doet toenemen'', zegt Sedighi nu.

De islamvoorschriften verplichten vrouwen in de islamitische republiek omzich van kop tot teen te verhullen, maar vele jongere vrouwen negeren de regels en dragen modieuze jassen en hoofddoeken die hun haar deels laten zien is, aldus express.be.

''Wat kunnen we doen om te voorkomen dat we onder het puin bedolven raken?'' vraagt Sedighi zich af. ''Er is geen andere oplossing dan onze toevlucht te zoeken in ons geloof en ons leven aan te passen aan de islamitische morele codes.''
© MAROKKO.NL 2010
kazem sedighi teheran islamvoorschriften kleding
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi