Robben: ''Ik had niet zo moeten reageren''

sport
9
22 apr '10
Arjen Robben eiste woensdag in de halve finale van de Champions League tegen Olympique Lyon zoals zo vaak dit seizoen een hoofdrol voor zich op.

 De Nederlandse aanvaller maakte twintig minuten voor tijd het enige doelpunt (1-0).

''Dit is gewoon een hele goede uitslag. Eigenlijk hadden we er in de tweede helft nog eentje bij moeten schieten om het helemaal zeker te maken, nu wordt het nog een hele moeilijke avond in Lyon'', zei Robben tegenover de NOS.

Robben werd tegen zijn zin in vijf minuten voor tijd naar de kant gehaald door trainer Louis van Gaal. De aanvaller, die bij nagenoeg alle gevaarlijke momenten van zijn ploeg was betrokken, liet duidelijk blijken graag tot het einde op het veld te hebben gestaan. Zijn gedrag kwam hem langs de lijn op een uitbrander van Van Gaal te staan.

Robben: ''Ik had het niet moeten doen, dat was slecht. Ik was heel teleurgesteld. Ik wil winnen en zo graag naar de finale. Ik had het gevoel dat ik nog kansen zou krijgen, die jongens van Lyon waren gesloopt. Maar ik moet niet zo reageren, dit ziet alles en iedereen.''

Mocht de vleugelspits met Bayern de finale halen dan treft hij daarin mogelijk Wesley Sneijder, die dinsdag in andere halve finale met 3-1 won van FC Barcelona. De eindstrijd wordt gespeeld in het Santiago Berabeu-stadion van Real Madrid, de club die afgelopen zomer geen plaats meer had voor Robben en Sneijder.

''Dat zou niet alleen een mooie revanche zijn, we hebben ook beiden nog nooit de finale gespeeld. Natuurlijk zou dat een heerlijk gevoel geven. Maar ik moet niet kinderachtig doen en een lange neus trekken naar Real Madrid. Het zou wel heerlijk zijn als we daar met z'n tweetjes kunnen staan.''

Door de trefzekerheid van Robben schalt het 'Tulpen uit Amsterdam' dit seizoen met grote regelmaat door de Allianz Arena. ''Voor volgend seizoen moeten we maar eens kijken voor een liedje uit Groningen'', zei Robben met een knipoog.


Voetbalprimeur.nl

© MAROKKO.NL 2010
arjen robben bayern munchen louis van gaal olympique lyon
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?