Nieuwe gebedsruimte in ziekenhuis Tiel

algemeen
29
23 apr '10
In Ziekenhuis Rivierenland is dinsdag op officiële wijze de nieuwe gebedsruimte voor moslims in gebruik genomen.

 Al sinds de jaren '90 in de vorige eeuw bevond zich binnen de ziekenhuismuren een ruimte waar mensen met deze geloofsovertuiging terecht konden. De verbouwingswerkzaamheden maakten het noodzakelijk om een andere ruimte te zoeken .

Om het moment van de ingebruikname te markeren, werden de verschillende groeperingen die betrokken waren bij de totstandkoming uitgenodigd om bij de feestelijke opening aanwezig te zijn. Het gezelschap bestond uit vertegenwoordigers van de verschillende moslimorganisaties uit Tiel en Culemborg, bestuursleden van de Raad van Kerken en ziekenhuismedewerkers.

De openingshandeling werd vooraf gegaan door een reciet uit de Koran en een inleidend woord met als thema: multiculturaliteit in de zorg. De spreker bij dat laatste was ds. Ari van Buuren, tot voor kort hoofd van de afdeling Levensoriëntatie en Geestelijke verzorging van het UMC Utrecht.

Bestuursleden van de Turkse en Marokkaanse moskee overhandigden geschenken aan de Raad van Bestuur van het ziekenhuis. Deze benadrukte in zijn welkomstwoord het belangrijk te vinden dat het ziekenhuis een ieder op een passende wijze gastvrij kan ontvangen. Daarbij hoort dat er voor moslims een gebedsruimte beschikbaar is die voldoet aan de eisen die de Koran er aan stelt.

De gebedsruimte is prachtig ingericht en bevindt zich op de 1e verdieping in het P gebouw. De route er naar toe heeft het nummer 14, aldus stadtiel.nl.

© MAROKKO.NL 2010
ziekenhuis tiel rivierenland gebedsruimte ari van buuren moslims
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?