'South Park' met Mohammed gecensureerd

buitenland
346
23 apr '10
De nieuwste 'South Park'-aflevering, waarin de profeet Mohammed als karakter in de animatieserie voorkomt, is gecensureerd.

 Eerder deze week werden de makers van de serie met de dood bedreigd.

In de aflevering van afgelopen woensdag verscheen de profeet met een zwart kader om zich heen. Hierop was het woord 'gecensureerd' te lezen. Een fysieke uitbeelding van Mohammed wordt door Moslims als godslastering ervaren. Vorige week werd aangenomen dat de profeet in een berenpak werd getoond. Uiteindelijk bleek de kerstman in het berenpak te zitten.

De zender Comedy Central besloot nog iets te censureren. Zo'n 35 seconden van een gesprek tussen de karakters Kyle, Jezus Christus en de kerstman werden er uitgeknipt. De zender wil niet zeggen of dat gesprek iets te maken had met de gebeurtenissen van afgelopen week.

Bij de bedreigingen van afgelopen week, die door de schrijver werden omschreven als 'waarschuwingen', werd een foto uit 2004 van een net vermoorde Theo van Gogh geplaatst. In het bericht stond dat de makers van South Park waarschijnlijk op dezelfde manier zouden eindigen, aldus nieuws.nl.

© MAROKKO.NL 2010
south park profeet berenpak comedy central
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?