Uitzending Zembla over Wilders oogst veel kritiek

algemeen
302
27 apr '10
De uitzending van Zembla over Geert Wilders van afgelopen zondag heeft voor veel kritiek vanuit de tweede kamer geleid.

 De uitzending 'Wilders, profeet van de angst' is volgens zowel linkse als rechtse Kamerleden 'tendentieus'. Dat meldt de Telegraaf. Wilders wordt in het VARA/NPS-programma vergeleken met genocideplegers als Radovan Karadzic en wordt beschuldigd van haatzaaierij. In de Tweede Kamer is de uitzending met verbazing bekeken. Het CDA spreekt van 'een buitengewoon eenzijdige uitzending'. Fractievoorzitter van GroenLinks Halsema spreekt van 'een opmerkelijke uitzending' en 'een politiek pamflet dat angst inboezemde'.

Eindredacteur van Zembla Kees Driehuis verbaast zich over de ontstane commotie. ''Ik begrijp niet wat er tendentieus zou zijn geweest'', aldus Driehuis. ''Wij hebben op een rijtje gezet wat Wilders heeft gezegd en dat voorzien van ons eigen commentaar of dat van wetenschappers. Wat is daar nou tendentieus aan?''

Wilders zelf reageerde verbolgen op de uitzending. ''We werden door de staatsomroep vergeleken met nazi's en Milosevic. Het was een walgelijk suggestief programma. We moeten de makers naar Nova Zembla sturen als ze van het subsidie-infuus af zijn'', aldus een woedende Wilders.

ad.nl

© MAROKKO.NL 2010
zembla geert wilders kees driehuis femke halsema
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi