Marokko trekt aan oud-PSV'er Da Costa

sport
32
28 apr '10
Manuel Marouan da Costa Trindade Senoussi, kortweg Da Costa, kan zich opmaken voor een interlandcarrière namens Marokko.

 De verdediger van West Ham United is door de Marokkaanse voetbalbond FRMF gecontacteerd over een mogelijke overstap van Portugal naar het Noord-Afrikaanse land, aldus soccernews.nl

Da Costa, die tussen 2006 en 2008 voor PSV speelde, beschikt over een veelzijdige nationaliteit. De mandekker werd in Frankrijk geboren en is de zoon van een Portugese vader en een Marokkaanse moeder. Tot op heden speelde Da Costa voor de jeugdelftallen van Portugal, maar de 23-jarige zou in theorie nog kunnen overstappen naar het nationale elftal van Marokko.

''Ik ben al gecontacteerd door bestuurders van de Marokkaanse bond, maar geef nog steeds prioriteit aan Portugal'', vertelde Da Costa aan A Bola. ''Ik voel me persoonlijk meer Portugees. Ik ben echter over een paar dagen 24 en moet ook denken aan mijn internationale carriere.''

''Mocht Portugal alsnog aankloppen, dan sta ik daar direct voor open. Zo niet, dan kan ik op een dag gehoor geven aan mijn moeders nationaliteit. De Marokkaanse bond heeft aangegeven dat de deuren altijd voor me open staan'', besloot Da Costa.


© MAROKKO.NL 2010
manuel marouan da costa trindade senoussi marokko psv
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?