Gabriele Tarquini sterkste in ingekorte race Marrakech

sport
45
3 mei '10
Gabriele Tarquini heeft vanmiddag de eerste, korte race van het weekend in Marrakech gewonnen.

De Italiaanse wereldkampioen was Rob Huff van Chevrolet te snel af, terwijl Tiago Monteiro de derde plaats pakte voor SEAT.

De race moest drie keer opnieuw worden gestart voordat iedereen veilig en wel onderweg was. Tarquini kwam goed weg van de grid, maar Rob Huff volgde goed en zette de Italiaan meteen al onder druk. Na zes ronden racen kwam de Safety-Car echter het circuit op voor de rest van de race en zo pakte Tarquini een makkelijke overwinning.

De Safety-Car werd veroorzaakt door lokale coureur Ismail Sbai, die zijn Chevrolet in de muur parkeerde. Omdat Andrey Romanov een ronde eerder precies hetzelfde had gedaan met zijn BMW, lag er teveel rommel op de baan om door te rijden.

Tarquini reed zo als eerste over de finishlijn, gevolgd door Huff die zijn tweede plaats nog bijna kwijt was geraakt. In de tweede ronde van de race tikte Fredy Barth de Brit nog even aan, Huff spinde bijna maar hield zijn Chevrolet in het gareel. Barth verloor daarna de derde plaats nog aan Tiago Monteiro die als derde eindigde. Tom Coronel eindigde als vijfde, terwijl Yvan Muller, Norbert Michelisz en Andy Priaulx de laatste punten verdeelden, aldus f1today.nl.

© MAROKKO.NL 2010
gabriele tarquini marrakech rob huff race marokko
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?