Hirsi Ali drukte belager mes in handen

algemeen
0
3 jun '04

VVD-Tweede-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali heeft een jongen die haar bedreigde onlangs een mes in handen gedrukt zodat hij haar neer kon steken. De jongen weigerde en zei dat hij bang was in de gevangenis te belanden.

De liberale politica beschrijft het incident vrijdag in haar column in het Algemeen Dagblad. Volgens Hirsi Ali tikte de jongen haar in café-restaurant Dudok in Den Haag op de schouders en zei hij: ,,Mevrouw, ik hoop echt van harte dat de Moedjahedien u pakken en doodmaken.''

Het Kamerlid zou de jongen onder de woorden ,,als je me dood wilt hebben moet je het zelf doen'' het mes in handen hebben gedrukt. De jongen nam het niet aan en verkondigde bang te zijn voor een gevangenisstraf. Na een korte woordenwisseling, waarin de blondgelokte belager onder andere vertelde 24 jaar oud te zijn en uit Tilburg te komen, bood hij zijn excuses aan en liep weg.

Hirsi Ali schrijft dat ze al veel bedreigingen via telefoon en post heeft gekregen maar dat deze ,,het meeste indruk'' op haar heeft gemaakt.

Bron: © ANP

© MAROKKO.NL 2004