Radicalen speculeren over beste aanslag WK

buitenland
26
10 mei '10
Op islamitische haatsites wordt druk gespeculeerd over aanslagen tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika.

Vooral de wedstrijd van Groot-Brittannië tegen de Verenigde Staten op 12 juni in Rustenburg ligt in het vizier van de terroristen.

De brainstorming over aanslagen en hoe ze te plannen gebeurt op afgeschermde webfora van fundamentalisten zoals Ansar Al-Mujahideen, een van de voornaamste spreekbuizen voor Al-Qaeda.
Er wordt ondermeer verwezen naar een mislukte aanslag met explosieven in de funderingen van een gerenoveerd Pools voetbalstadion. De explosieven werden nog net op tijd ontdekt. Die mislukte aanslag is bevestigd door Poolse autoriteiten.

Op een van die haatsites waarschuwt iemand van Al-Qaeda weg te blijven bij wedstrijden van Amerika, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italie ''en andere landen die de profeet Mohammed bespotten'', zoals Denemarken en Nederland.

Daarbij staat ook te lezen: ''Veiligheidsmaatregelen en detectiepoortjes zijn onvoldoende om te ontdekken hoe de explosieven het stadion zijn binnengekomen.''

De aanwijzingen zouden volgens veiligheidsdiensten "serieus" zijn. Bovendien zou de Zuid-Afrikaanse regering de risico's onderschatten. Dat bleek uit een vragenlijst van de Zuid-Afrikaanse inlichtingendienst aan andere inlichtingendiensten. Van moslimterrorisme hebben de Zuid-Afrikanen nog geen kaas gegeten, aldus hbvl.be.

© MAROKKO.NL 2010
rustenburg terroristen haatsites wk zuid afrika al-qaida
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?