Moskee naast Ground Zero verdeelt New York

buitenland
190
10 mei '10
Op een steenworp afstand van Ground Zero, de plek waar tot 11 september het World Trade Center stond, wordt een moskee gebouwd.

Nu al bidden in een oud warenhuis twee woonblokken van de rampplek verwijderd, dagelijks honderden moslims die in Manthattan wonen of werken. Maar de moskeebestuurders hebben grootse plannen. Ze willen een vijftien verdiepingen hoog islamitisch gemeenschapscentrum bouwen waar naast een moskee ook een cultureel centrum, een fintnesscentrum en een zwembad worden ondergebracht. De grond is al gekocht.

De 150 miljoen dollar voor de bouw van het complex moet nog wel worden opgebracht door 'de Amerikaanse gemeenschap voor moslimvooruitgang' en het 'Cordoba Initiatief'. Beide organisaties hebben als doelstelling het contact tussen moslims te bevorderen. En daar is grote behoefte aan binnen de groeiende moslimpopulatie in New York zegt Daisy Khan, directeur van de gemeenschap voor moslimvooruitgang.

Maar, stelt Khan, het project is ook een kans om 'het pluralisme dat de VS kenmerkt te vieren. En: 'Het centrum zal fungeren als een podium voor de moslimmeerderheid die niets opheeft met extremisme.'

Lees hier verder

© MAROKKO.NL 2010
moskee ground zero world trade center new york
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi