Examens weer begonnen

algemeen
25
17 mei '10
Na wekenlang met de neus in de schoolboeken te hebben gezeten is het vandaag zover; de eindexamens zijn begonnen!

 Voor zo'n 204.000 scholieren zijn de spannendste dagen uit hun middelbare schooltijd gestart. Ruim 108.000 vmbo'ers, 57.000 havisten en bijna 40.000 vwo'ers nemen plaats in de gymzaal waar ze worden getest of ze de afgelopen jaren goed hebben opgelet .

De vmbo'ers bijten op maandagochtend om 9 uur het spits af met het examen Muziek en 's middags doen zij examen in Natuur- en Scheikunde. Havisten storten zich als eerste op het examen Kunst, daarna mogen ze met het examen Nederlands aan de slag. Ook voor de vwo-scholieren staat Nederlands op het programma, daarna moeten ze aan de bak voor Biologie.

Klagen
Het Landelijke Aktie Komitee Scholieren (LAKS) is ook klaar voor de examens. Zoals elk jaar kunnen alle eindexamenkandidaten met klachten over de examens terecht bij de klachtenlijn van het LAKS. Maar dit jaar krijgt het LAKS voor het eerst concurrentie van een ander klachtenlijn: Stichting Eindexamenlijn. Tot vorig jaar werkten de twee organisaties samen, maar dit jaar zijn ze opgesplitst.
Klagen bij het LAKS kan via Examenklacht.nl en op telefoonnummer 035 6719889, klagen bij Stichting Eindexamenlijn kan op Eindexamens.nu of op 085 2737333.

Eindexamenjournaal
Net als vorig jaar heeft 3FM weer een speciale eindexamensite gelanceerd. De site staat vol tips voor het leren, eindexamennieuws, antwoorden en uitwerkingen. Je kunt ook op alle examendagen om 08:00, 13:00 en 18:00 uur het eindexamennieuws beluisteren op de radiozender. 3FM-dj Sander Guis brengt je elke dag op de hoogte van al het nieuws rond de examens. Het was de eer aan Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt om het eerste Eindexamenjournaal te presenteren.

Ook heeft van Bijsterveldt om alle eindexamenkandidaten een hart onder de riem te steken een filmpje opgenomen waarin ze hen succes wenst:

De eindexamens duren nog tot 1 juni, aldus nos.nl.

© MAROKKO.NL 2010
schoolboeken eindexamens vmbo havo vwo 3fm
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi