Drie aanhoudingen voor roofovervallen Veenendaal

algemeen
7
19 mei '10
De politie heeft dinsdag drie verdachten aangehouden van de roofovervallen van 13 en 14 maart in Veenendaal.

Het betreft drie Veenendalers van 18 tot 19 jaar. De mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de roofovervallen, aldus veendendaalsekrant.nl.

In één nacht tijd vonden drie gewelddadige berovingen plaats. Daarbij werd een slachtoffer vrijwel naakt naast het spoor achter gelaten en een ander werd meerdere malen gestoken. Dit slachtoffer lag weken in het ziekenhuis.

De overvallen brachten veel commotie met zich mee. Burgemeester Ties Elzenga raadde het zijn burgers aan maar niet meer in het donker in je eentje over het bewuste fietspad te rijden. Gevolg was dat de complete landelijke media op de zaak 'dook'.

Naar aanleiding van de overvallen, zijn er in ieder geval camera's geplaatst bij de bewuste tunneltjes en ook zijn er struiken gekapt.

Politiewoordvoerder Thomas Aling laat weten dat het onderzoek niet ophoudt met de aanhoudingen. ,,Nee, zeker niet. We hebben nu deze mannen aangehouden en we zullen het onderzoek verder op hen toespitsen en hen confronteren met de feiten die we inmiddels hebben.''

© MAROKKO.NL 2010
roofovervallen veenendaal aanhoudingen ties elzenga
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?