Portugal zet zeven Marokkanen uit

algemeen
0
14 jun '04

Na een Nederlandse tip zijn op last van een rechter in Porto dit weekeinde zeven Arabieren Portugal uitgezet. Het gaat om zes Marokkanen en een Tunesiër.

De zeven mannen werden met acht anderen in Porto gearresteerd door leden van de geheime dienst en de politie. Onder hen was een man die volgens informatie van de Nederlandse inlichtingendienst AIVD lid is van een radicale islamitische groepering in Nederland. Deze man zou al drie maanden in Portugal verblijven en een permanente verblijfsvergunning willen.

De zeven Arabieren zouden de immigratiewetgeving hebben overtreden. De acht anderen werdenna een verhoor in Porto weer vrijgelaten. De rechtbank wilde gisteren slechts kwijt dat de uitzetting van de zeven was gelast na een langdurige ondervraging. Ook was onbekend naar welk land de gedeporteerden waren vertrokken.

Porto was zaterdag gastheer van de openingswedstrijd van het Europees kampioenschap voetbal, tussen Portugal en Griekenland.

Net als in andere speelsteden zijn de veiligheidsmaatregelen verscherpt met het oog op mogelijke terroristische aanslagen en vechtpartijen tussen rivaliserende hooligans.

Bron: © Algemeen Dagblad

© MAROKKO.NL 2004