VVD laat PvdA verder achter zich in peiling

algemeen
0
20 mei '10
De VVD heeft zijn koppositie in de peiling van Maurice de Hond verstevigd.

 De partij van Mark Rutte krijgt er deze week drie bij en heeft er met 37 nu zes meer dan de PvdA. De PvdA raakte er eentje kwijt, maar loopt toch ook uit op het CDA dat er twee verliest. De partij van premier Jan Peter Balkenende staat nu op 24 zetels.

De Hond wijt het verdere verlies van het CDA, dat nu in de Tweede Kamer nog met 41 zetels de grootste partij is, aan de affaire rond Jack de Vries. De campagnestrateeg stapte deze week op als staatssecretaris van Defensie, omdat hij onder druk was komen te staan nadat bekend werd dat hij een affaire had met een medewerkster.

Populairder
Uit de peiling blijkt ook dat Mark Rutte voor het eerst populairder is als nieuwe premier dan zijn PvdA-concurrent Job Cohen. Sinds zijn presentatie als partijleider en lijsttrekker van de PvdA kwam Cohen in de peilingen naar voren als de premierskandidaat.
De combinatie VVD, CDA en PVV heeft meer steun dan vorige week. De PVV van Geert Wilders blijft stabiel op zestien zetels, waarmee de combinatie op 77 zetels kan rekenen in de Kamer als er nu verkiezingen zouden worden gehouden. Ook een paarse coalitie (PvdA, VVD en D66) zou 77 zetels halen.

Steun voor plannen
Op het vlak van de bezuinigingen worden de plannen van de VVD het meest gewaardeerd. Kiezers van alle partijen zetten de VVD op de tweede plaats na de plannen van de eigen partij. De plannen van VVD krijgen van de eigen aanhang ook meer steun dan bijvoorbeeld de PvdA-plannen door de PvdA-achterban, aldus ad.nl.

© MAROKKO.NL 2010
vvd pvda maurice de hond peiling cda
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi