Naybet scoort voor deportivo in de Champions League

0
13 sep '00

Veel doelpunten in Champions League

De tweede Champions League-avond leverde veel doelpunten op. Edwin van der Sar kreeg vier goals om zijn oren, maar 'zijn' Juventus pakte dankzij drie doelpunten van Filippo Inzaghi wel een punt tegen HSV. Manchester United (5-1 winst op Anderlecht), Barcelona (4-0 tegen Leeds) en AC Milan (4-1 zege op Besiktas) waren ook goed op schot.

HSV-Juventus was een waar spektakel. De Duitse thuisploeg keek na 53 minuten tegen een 3-1 achterstand aan. Via doelpunten van Mehdi Mahdavikia, Hans-Jörg Butt en Niko Kovac leek HSV op weg naar een sensationele zege. Drie minuten voor tijd hielp Filippo Inzaghi met zijn derde treffer van de avond zijn ploeg aan een punt. In dezelfde poule bleef ook Panathinaikos-Deportivo la Coruna onbeslist. Nourredine Naybet maakte in de slotfase namens de Spanjaarden het openingsdoelpunt van Krzysztof Warzycha ongedaan.

De terugkeer van Anderlecht in de Champions League is niet succesvol. De kracht van Manchester United bleek de Belgische kampioen al snel te veel. Andy Cole, Denis Irwin (strafschop) en Ted Sheringham schoten voor rust raak. In de tweede helft vergrootte Cole de voorsprong met twee doelpunten. Jan Koller tekende voor de tegentreffer.

In poule H kenden AC Milan en Barcelona weinig problemen met respectievelijk Besiktas en Leeds United. De Italianen maakten een vroege achterstand eenvoudig goed. Francesco Coco, Oliver Bierhoff en twee keer Andrei Sjevtsjenko (2) drukten het klasseverschil doelpunten uit. Barcelona hoefde geen tegentreffer te incasseren. Rivaldo opende de score, waarna de Nederlanders Frank de Boer en Patrick Kluivert de score vergrootte. Frank de Boer scoorde fraai uit een vrije trap, terwijl Kluivert in het laatste kwartier tweemaal raak schoot.

In poule F ging Paris Saint Germain verrassend onderuit. Rosenborg was met 3-1 te sterk voor de Fransen. Bayern München maakte tegen Helsingborgs geen fout. Mehmet Scholl opende de score. Hasan Salihamidzic en Karsten Jancker troffen scoorden, voordat Johansen in de slotfase de Zweedse eer redde. Oliver Kahn stopte in de eerste helft de strafschop van Ola Nilsson. Bayern speelde een klein uur met tien man, omdat Samuel Kuffour een ropde kaart kreeg.

Bron: © VI PLanet