Magistrale Milito bezorgt Inter droomtitel

sport
47
23 mei '10
Internazionale mag zich voor een seizoen Europa's beste noemen.

De Italiaanse kampioen was tijdens de finale van de Champions League in Madrid met 0-2 te sterk voor Bayern München.

Diego Milito maakte zaterdag, met hulp van Wesley Sneijder, het verschil in Madrid. De twee Inter-spelers bleken een dodelijk koppel in het treffen met de Duitse opponent.

Eén van de combinaties tussen de Nederlander en Argentijn was doorslaggevend. Sneijder behield het overzicht, timede perfect en zag Milito opnieuw van levensbelang zijn voor Internazionale: 1-0. Zijn tweede treffer viel geheel Milito zelf ten deel. De Argentijn gaf Daniel Van Buyten beheerst het nakijken en rondde feilloos af: 0-2.

Doordat Internazionale en Bayern München beiden buitengewoon succesvol waren in eigen land, zowel de Italianen als de Duitsers wonnen de titel en de nationale beker, lonkte in Madrid een onvervalste treble. Vijf clubs, waaronder Ajax in 1972 en PSV in 1988, gingen de twee ploegen voor. Het was Internazionale dat zich uiteindelijk als zesde bij dit exclusieve gezelschap voegde.

Speciaal tintje
Voor beide clubs had het duel in Madrid een speciaal tintje. Arjen Robben keerde met Bayern terug in het stadion waar hij een klein jaar eerder nog noodgedwongen moest vertrekken, hetzelfde gold voor Sneijder aan Italiaanse zijde. De trainer van Sneijder, José Mourinho, lijkt bovendien hard op weg naar een overstap naar Real Madrid, de vaste bespeler van het Santiago Bernabéu.

Voor de Duitse ploeg was het zaterdag de zevende keer dat men aan mocht treden in de finale van het belangrijkste clubtoernooi. Bayern kende daarin tot het treffen in Madrid een positieve balans. Vier keer werd er gewonnen, drie keer verloren. De laatste keer dat Bayern de voormalige Europa Cup 1 in de wacht sleepte, dateert van negen jaar terug.

Lees hier verder

© MAROKKO.NL 2010
internazionale bayern munchen champions league milito
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?