'Te veel begrafenissen in Mekka en Medina'

buitenland
621
31 mei '10
Grootmufti sjeik Abdul Aziz al-Sjeik steunt het ontmoedigingsbeleid van de regering.

De autoriteiten in Saudi-Arabie hebben moslims opgeroepen zich niet meer massaal te laten begraven in de heilige steden Mekka en Medina, een praktijk die steeds populairder wordt. Alle islamieten, of het nu Saudiërs zijn of buitenlanders, zouden moeten worden begraven in de plaats waar ze sterven, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Volgens de islamitische shariawetgeving moeten stoffelijke overschotten zo snel mogelijk worden begraven voordat de lichamen gaan ontbinden, aldus het ministerie. Dat berichtte de Saudische krant Arab News zaterdag, aldus ad.nl.

Grootmufti sjeik Abdul Aziz al-Sjeik steunt het ontmoedigingsbeleid van de regering. Volgens de hoogste religieuze autoriteit van het land staat er in islamitische geschriften als de Koran niets dat erop wijst dat deze praktijk noodzakelijk of gewenst is. ''De zondes van mensen zullen niet verminderen als hun stoffelijk overschot wordt begraven in een van de beide heilige steden. Alleen hun goede daden vergezellen hen naar het graf.''

© MAROKKO.NL 2010
saoedi-arabië grootmufti sjeik abdul aziz al-sjeik mekka medina
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi