Ernstig ongeval Breda: Faysal Boulakjar zoekt getuigen

algemeen
68
31 mei '10
Maandag wil Boulakjar overleg met politie en het kabinet van de burgemeester.

De politie heeft de twee verdachten die zijn aangehouden in verband met het ongeluk vrijdagavond op de Lage Kant in Brabantpark zondagmiddag vrijgelaten. Het gaat om de 20-jarige bestuurder die tijdens een inhaalactie een 33-jarige vrouw schepte en om een 19-jarige bestuurder die werd ingehaald, allebei uit Breda. „De verklaringen zijn opgenomen. Beiden zijn uitgebreid gehoord. Technisch onderzoek wordt voortgezet. Er is geen aanleiding om ze langer vast te houden”, zegt een politiewoordvoerder.

,,Maar dat wil niet zeggen dat de verdenking vervalt.'' Het gaat volgens de politiewoordvoerder om een gevoelig onderzoek. Vastgesteld moet worden of beide bestuurders schuldig zijn aan roekeloos rijgedrag. Dat zal gelden voor de bestuurder die de vrouw aanreed, maar of dat ook geldt voor de andere bestuurder moet technisch onderzoek, bestudering van de Verkeerswet en overleg met de Officier van Justitie uitwijzen. ,,Beiden ontkennen het raceverhaal'', aldus de woordvoerder.

De 33-jarige vrouw die vrijdag vroeg in de avond, tien over zes, werd geschept vecht nog steeds voor haar leven. De vrouw, moeder van twee jonge kinderen, is opgenomen in het Elisabeth-ziekenhuis in Tilburg en ligt in coma, zo meldt haar broer Faysal Boulakjar (31) uit Breda. Haar situatie was zondagmiddag verslechterd.

Boulakjar: ''Ik woon zelf aan de Lage Kant. Toen ik ter plekke kwam was ze al overgebracht naar het ziekenhuis.'' Boulakjar is actief voor de wijkraad Brabantpark. Hij kent politiemensen, kent de Marokkaanse gemeenschap. ''Twee jongens hebben met hoge snelheid gereden. Ze hebben elkaar ingehaald, waarbij de auto die op de verkeerde weghelft reed, mijn zus schepte. Het gaat om twee Marokkaanse jongens’'', aldus Boulakjar. De politie heeft zowel de 20-jarige man die de vrouw schepte als de 19-jarige bestuurder van de andere auto aangehouden. De poliltie onderzoekt of sprake is van roekeloos rijgedrag. Boulakjar: ''Het ongeluk komt als een klap aan, zeker ook in de Marokkaanse gemeenschap.'' Een politiewoordvoerder meldde zondagavond dat de twee jongens zijn vrijgelaten. Het onderzoek gaat wel door.

Volgens Boulakjar heeft de politie moeite om getuigen-verklaringen op te nemen. ''Marokkanen praten niet snel met de politie, heet het. Maar iedereen die iets gezien heeft, heeft de plicht zich te melden.'' De situatie in de omgeving van de Lage Kant in Brabantpark is volgens Boulakjar zeer zorgwekkend. ''Marokkaanse jongeren uit Noord komen in Brabantpark, in de omgeving van de Lage Kant rotzooi trappen. Jongeren rijden rond zonder rijbewijs, in onverzekerde wagens.''

Eerder zaterdag sprak Veilig Verkeer Nederland al haar zorg uit over de verkeerssituatie aan de Lage Kant, aldus bndestem.nl.

© MAROKKO.NL 2010
faysal boulakjar lage kant breda ongeluk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?