'El-Akchaoui laat keuze vallen op Heerenveen'

sport
2
1 jun '10
Youssef El-Akchaoui vervolgt zijn carriere vrijwel zeker bij sc Heerenveen.

 De linksback staat ook in de belangstelling van Feyenoord, maar geeft volgens Voetbal International de voorkeur aan een transfer naar Friesland.
Heerenveen ziet in El-Akchaoui de ideale opvolger voor Goran Popov, die van de nieuwe trainer Ron Jans mag uitzien naar een nieuwe werkgever. Feyenoord hoopte de Marokkaan te strikken als opvolger van Giovanni van Bronckhorst, maar de Rotterdammers hebben momenteel niet de financiële mogelijkheden om spelers aan te trekken.

''Mijn zaakwaarnemer Karel van Burik had dinsdag een onderhoud in Heerenveen'', aldus El-Akchaoui. ''Natuurlijk is Heerenveen een prachtige club. Ze hebben een minder jaar gedraaid, maar voor komend seizoen heb ik hoge verwachtingen. Ik wacht wel wat er komen gaat en op welke manier we eruit komen.''

Enig struikelblok in de transfer van El-Akchaoui naar Heerenveen is zijn fysieke gesteldheid. De mandekker brak onlangs zijn kuitbeen waardoor hij nog enkele weken niet inzetbaar is en daardoor ook een groot deel van de voorbereiding zal moeten missen.

De 29-jarige El-Akchaoui mag zijn huidige club NEC ondanks een doorlopende verbintenis transfervrij verlaten. Het afgelopen halfjaar liet de vleugelverdediger op huurbasis bij de Duitse tweedeklasser FC Augsburg een uitstekende indruk achter.

Voetbalprimeur.nl

© MAROKKO.NL 2010
youssef el-akchaoui heerenveen feyenoord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?