FREE GAZA: Israeli's verbijsterd over 'blunder'

buitenland
246
2 jun '10
Met verbijstering is in Israel gereageerd op de bloedig verlopen onderschepping van een activistenvloot op weg naar Gaza.

Commentatoren laken het geblunder in de voorbereiding van de elitecommando's die na entering van een Turks schip negen opvarenden doodschoten.

‘Iemand’, schreef dinsdag de krant Haaretz, 'moet verantwoordelijk worden gehouden voor deze beschamende mislukking.' De grootste krant Yedioth Ahronot vroeg om het aftreden van minister van Defensie Barak.

De vraag voor Israeli's is niet zozeer of de commando's adequaat hebben gehandeld toen ze op het bovendek van de Mavi Marmara werden belaagd door activisten, maar of de legeroperatie wel goed was doordacht.

'Mijn 6 jaar oude zoon zou verstandiger beslissingen nemen dan onze huidige regering', schreef de doorgaans gematigde columnist Ari Shavit in Haaretz.
Premier Netanyahu is vervroegd teruggekeerd van zijn reis naar Canada en de VS. Uit regeringskringen kwamen dinsdag geluiden dat de besluitvorming over de overval op de vloot gebrekkig is verlopen. Netanyahu heeft er in een kring van zeven ministers groen licht voor gegeven, maar heeft dat besluit nooit voorgelegd aan het voltallige kabinet. In het overleg zou kabinetssecretaris Zvi Hauser ervoor hebben gepleit de zes hulpschepen door te laten naar Gaza, om slechte publiciteit te voorkomen.

Lees hier verder

© MAROKKO.NL 2010
israel gaza terreur elitecommando's activistenvloot
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi