Joran kan 25 jaar krijgen

buitenland
60
4 jun '10
Joran van der Sloot, die gisteren in Chili is opgepakt, zou vrijdag aan Peru worden overgeleverd.

 Hij loopt het risico tot 25 jaar te worden veroordeeld vanwege het doodslaan van een 21-jarige vrouw, Stephany Flores.

Van der Sloot zou Stephany, dochter van zakenman en voormalig autocoureur Ricardo Flores, in het weekend hebben gedood.

Na een klopjacht van ruim twee dagen hield de Chileense politie Van der Sloot donderdagmiddag (lokale tijd) aan in een taxi op weg van de kustplaats Viña del Mar naar de nabijgelegen hoofdstad Santiago. Daar was hij vanuit Peru naartoe gevlucht. De 22-jarige Nederlander verzette zich niet bij zijn aanhouding. Tv-beelden toonden hoe hij, ongeboeid, voor het politiebureau in Santiago uit een zwarte politieauto stapte en het bureau binnenging, omringd door agenten.

Stephany Flores werd zondag in een hotelkamer in de Peruaanse hoofdstad Lima gevonden, op de dag af vijf jaar nadat op Aruba studente Natalee Holloway spoorloos was verdwenen. De Amerikaanse werd het laatst gezien in het gezelschap van Van der Sloot. In die zaak is hij ook nog steeds verdachte.

De autoriteiten in de Amerikaanse staat Alabama hebben Van der Sloot donderdag in staat van beschuldiging gesteld wegens afpersing. Volgens Amerikaanse media zou hij hebben aangeboden om voor 250.000 doller (200.000 euro) de locatie van het lichaam van Natalee Holloway bekend te maken aan haar moeder Beth. Van der Sloot zou vorige maand al een deel van het bedrag op zijn rekening hebben ontvangen.

In een reactie op de recente ontwikkelingen verklaart Beth Holloway haar innige deelname met de familie van Stephany. In de verklaring laat ze ook weten dat ze bidt voor snelle en juiste gerechtigheid.

Stephany Flores is volgens het autopsierapport overleden aan hoofdletsel, veroorzaakt door slagen. Ook had ze schaafwonden en blauwe plekken over haar hele lichaam en was haar halswervel gebroken. Kamer 309 van het hotel, dat in het toeristisch centrum van de stad ligt, stond op naam van Van der Sloot. Eerder was het tweetal door beveiligingscamera's gefilmd toen het gezamenlijk het nabijgelegen Atlantic City casino verliet. Van der Sloot was in Lima om mee te doen aan een pokertoernooi.

Een medewerker van het hotel zou in de nacht van zondag op maandag geluiden van ruzie uit de kamer van Van der Sloot hebben opgevangen. De Nederlander is maandagochtend, vier uur nadat ze er samen binnen waren gegaan, alleen uit het hotel vertrokken. Vervolgens legde hij ruim duizend kilometer af per taxi, en stak de grens over naar de stad Arica in Chili.

Stephany Flores is donderdag begraven in La Molina, vlak bij Lima. Volgens haar vader vond de politie de auto van zijn dochter terug in de wijk van het hotel. Dat meldde CNN. In de auto lagen pillen die worden gebruikt bij 'date rapes'. Door de tabletten raakt degene die ze inneemt versuft en kan een verkrachter makkelijker toeslaan.

Naar aanleiding van Jorans arrestatie legde Ricardo Flores weer een verklaring af aan de pers, die massaal aanwezig was bij de begrafenis van zijn dochter. ''Ik hoop dat mijn dochter gelukkig is in de wetenschap dat de moordenaar is opgepakt en zal boeten voor zijn daad. Ik wil ook dat alle ouders in de wereld gerustgesteld zijn: deze moordenaar loopt niet meer vrij rond.''

Als Van der Sloot schuldig wordt bevonden aan moord, kan hij zeker 25 jaar cel krijgen. Dat heeft Javier Villa Stein, president van het Peruaanse hooggerechtshof, gezegd, aldus parool.nl.

© MAROKKO.NL 2010
joran van der sloot chili peru moord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?