Update: Groot alarm op Schiphol

algemeen
353
6 jun '10
Bij de luchthaven Schiphol is een vliegtuig van Royal Air Maroc in de problemen geraakt.

Update
Een toestel van Royal Air Maroc heeft na brand in een motor een noodlanding moeten maken. Na een 'mayday'-oproep van de piloten werd groot alarm geslagen en rukten de hulpdiensten met groot materieel uit.

Dat hebben bronnen rond Schiphol zondagavond gemeld. Het vliegverkeer heeft vanwege de noodlanding een aantal minuten stil gelegen.
De noodlanding op de Polderbaan is goed verlopen en het toestel staat veilig aan de grond. Er zijn geen gewonden gevallen door de noodlanding en alle 162 passagiers en bemanningsleden zijn met bussen vanaf de Polderbaan naar de luchthaven vervoerd.

De Boeing 737-400, met bestemming Nador, raakte kort na opstijgen vanaf Schiphol in de problemen. Het toestel vloog vervolgens nog een laag rondje over Haarlem en keerde daarna terug naar Schiphol.

Grote paniek
De noodlanding zorgde voor grote paniek in de omgeving van Schiphol, omdat meerdere mensen het brandende toestel over hebben zien vliegen. Volgens ooggetuigen vloog het toestel niet hoger dan 100 meter.

Een brandweerwagen die op weg was naar de plek waar het toestel zou landen, kantelde onderweg. Dat gebeurde op het terrein van de luchthaven, liet het Korps landelijke politiediensten weten. Bij dit ongeval raakte niemand gewond. , aldus telegraaf.nl.

© MAROKKO.NL 2010
schiphol royal air maroc vliegtuig noodlanding
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi