Cheppih veroordeelt uitzetten christenen Marokko

buitenland
164
11 jun '10
Christenen moeten in Marokko hun geloof openlijk kunnen belijden en zelfs evangeliseren.

Ze mogen het land niet worden uitgezet.

Dat vindt imam Mohammed Cheppih van de Poldermoskee in Amsterdam. Net zoals moslims de vrijheid hebben hun geloof te belijden, moeten christenen die vrijheid ook hebben, zei Cheppih tijdens een bijeenkomst in De Balie in Amsterdam. Daar werd dinsdag eenmalig een shariarechtbank nagespeeld om het shariarecht inzichtelijk te maken. Cheppih is in Marokko geboren en kent de situatie in het land goed, aldus nd.nl.

Zijn uitspraak is opmerkelijk, omdat Marokko het beleid ten aanzien van buitenlandse christenen heeft verscherpt. Eerder dit jaar werd het Nederlandse echtpaar Herman en Jettie Boonstra dat al tien jaar in Marokko een kindertehuis bestuurde, uitgezet. Het argument daarvoor was dat zij zending zouden bedrijven en dat is verboden. Cheppih, die geldt als een conservatieve imam die strijdt voor een volwaardige plek voor moslims in Nederland, nam van dergelijke situaties dinsdag afstand.

Hij deed zijn uitspraak in reactie op vragen van missionair predikant Marten de Vries uit Rotterdam die onder moslims werkt. Op verzoek van het Nederlands Dagblad bereidde hij een zaak voor die hij aan de 'rechters' voorlegde. Naast Mohammed Cheppih traden advocate Famile Arslan en antropologe Nadia Sonneveld op als 'shariarechter'.

© MAROKKO.NL 2010
mohammed cheppih christenen marokko poldermoskee
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?