Zuid-Afrikaan gedood door familie om WK

buitenland
70
18 jun '10
In Zuid-Afrika is een man doodgeslagen door zijn familieleden in een ruzie over de afstandsbediening van de tv.

Het slachtoffer wilde een wedstrijd van het WK voetbal bekijken. Zijn huisgenoten keken echter liever naar een religieus programma. Dat meldt de krant Daily Sun.

Gospelprogramma
David Makoeya (61) uit het plaatsje Makweya had zich zondag knusjes voor de televisie geinstalleerd om de match tussen Duitsland en Australië te volgen. Zijn vrouw Francina (68), zoon Collin (36) en dochter Lebogang (23) hadden het echter meer begrepen op het zondagse religieuze gospelprogramma.

Hoofd tegen de muur gemept
Van het ene woord kwam het andere. Davids huisgenoten ontfutselden hem de afstandsbediening. Toen de man het tv-toestel met de hand ging overschakelen, werd hij aangevallen door zijn familieleden. Volgens het politierapport werd David met zijn hoofd meermaals tegen de muur geslagen.

Zijn vrouw belde de politie met de melding dat David zwaar gewond was. Bij aankomst van de hulpdiensten was de man overleden. De drie werden gearresteerd. Zij moeten op 27 juli voor de rechter verschijnen.

Zachtaardig
Het slachtoffer wordt door zijn nichtjes Miriam en Anna als uiterst zachtaardig bestempeld. ''De dag voor zijn dood hebben we hem nog ontmoet op een begrafenis'', zeggen zij, aldus hln.be.

© MAROKKO.NL 2010
zuid-afrika doodgeslagen afstandsbediening tv wk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?