Inspiratieloze Engelsen gelijk tegen Algerije

sport
214
19 jun '10
Engeland moet vrezen voor een vroege uitschakeling op het WK.

Na het eerdere gelijkspel tegen de Verenigde Staten werd er vrijdag zeer teleurstellend met 0-0 gelijkgespeeld tegen 'voetbaldwerg' Algerije.

Beide ploegen hadden een andere doelman onder de lat staan. Robert Green raakte zijn basisplaats kwijt nadat hij in het duel met de Verenigde Staten een blunder maakte. Bondscoach Fabio Capello gaf de voorkeur aan David James. De keeper van Portsmouth is met zijn 39 jaar de oudste speler op dit WK. Bij Algerije werd Faouzi Chaochi, die eveneens in de eerste wedstrijd in de fout ging, vervangen door Rais Ouheb M'bohi.

Capello gaf ook Gareth Barry, terug van een enkelblessure, een basisplaats. Daarmee hoopte de Italiaanse trainer op een betere balans op het middenveld. De strijd in de middenlinie werd in de beginfase echter gewonnen door de Algerijnen.

Onder impuls van spelmaker Karim Ziani stonden de Engelsen regelmatig onder druk. De afstandsschoten van de Noord-Afrikanen brachten doelman James echter zelden in de problemen. Engeland werd pas na ruim een half uur gevaarlijk. Een poging van Frank Lampard werd gekeerd door doelman M'bohi. Ook in de tweede helft kwam de sluitpost nauwelijks in de problemen. Engeland stuitte telkens op de sterke defensie van de Algerijnen.


Lees hier verder

© MAROKKO.NL 2010
engeland algerije fabio capello karim ziani frank lampard
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?