Twaalf doden bij treinongeval Catalonie

buitenland
5
24 jun '10
Zeker twaalf mensen zijn woensdagavond laat om het leven gekomen door een treinongeval in Spanje.

 Een hogesnelheidstrein botste op een groep jongeren, die bij het Castelldefels Playa-station, ten zuiden van Barcelona, illegaal het spoor overstaken.

Dat meldden Spaanse media in de nacht van woensdag op donderdag. Zeker dertien personen raakten gewond door het ongeval in Catalonië. Van hen zouden er vier in kritieke toestand verkeren.
De jongeren zouden rond 23.23 uur het spoor zijn overgestoken op een plek waar dat niet is toegestaan. Het treinstation beschikt over een voetgangerstunnel, waarvan de jongeren kennelijk geen gebruik wilden maken. Het zou gaan om bezoekers van festiviteiten rond de nacht van San Juan, een evenement dat elk jaar plaats heeft in de nacht van 23 op 24 juni.
 
In eerste instantie werd melding gemaakt van tien sterfgevallen. Dat aantal werd later bijgesteld tot twaalf. Volgens ooggetuigen bestond de groep uit ongeveer veertig personen. Zij zouden kort voor het ongeval met een regionale trein zijn gearriveerd op het station, waarna ze over het spoor liepen om een nabijgelegen strand te bereiken.

Tientallen reddingswerkers snelden naar de plaats van het ongeval. Een van hen omschreef de situatie tegen de krant El País als ,,een bloedbad''. De inzittenden van de trein, die onderweg was van Alicante naar Barcelona, bleven ongedeerd, aldus pzc.nl.

© MAROKKO.NL 2010
catalonie spanje ongeval castelldefels playa-station
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?