sport
37
28 jun '10
Het WK zit erop voor Engeland.

In een memorabele wedstrijden gingen The Three Lions zondag met 4-1 onderuit tegen Duitsland, dat op slag van rust goed wegkwam toen de arbitrage een zuiver doelpunt van Frank Lampard ontging.

Duitsland heeft zondag door de uiteindelijk ruime overwinning dekwartfinales van het WK bereikt, maar kreeg daarbij in de wedstrijd tegen Engeland zoals gezegd wel hulp van de arbitrage. Scheidsrechter Jorge Larrionda uit Uruguay liet zeven minuten voor rust na om een glaszuiver doelpunt van Frank Lampard toe te kennen. Duitsland stond op dat moment al met 2-1 voor en liep in de tweede helft op de counter uit naar 4-1.

Engeland had alle recht om zich bestolen te voelen in Bloemfontein. De arbitrage blunderde in de 38e minuut opzichtig en dat zal de roep om technische hulpmiddelen ongetwijfeld weer in alle hevigheid doen oplaaien. Een schot van de Engelse middenvelder Lampard verdween via de onderkant van de lat zeker dertig centimeter achter de doellijn, om vervolgens met een vreemde stuit opnieuw via de lat in de handen van de Duitse doelman Manuel Neuer te belanden. Engeland vierde al feest, maar zowel de grens- als scheidsrechter liet na om het doelpunt toe te kennen.

Het incident riep herinneringen op aan de beruchte treffer van de Engelsman Geoff Hurst in de WK-finale van 1966 tegen West-Duitsland. Het is nog steeds onduidelijk of de bal toen echt de doellijn was gepasseerd. Mede dankzij dat omstreden doelpunt won Engeland na verlenging met 4-2.