Reis naar Marokko afgeblazen

algemeen
12
14 jul '10
De gratis reis naar Marokko die raadslid Malika Zaâboul (PvdA) met onder meer drie andere raadsleden zou maken, is afgezegd.

Reden is de politieke commotie die de voorgenomen trip veroorzaakte. Op de eigen partij na waren alle fracties tegen de rondreis in Marokko.

De commotie over de reis naar Marokko ontstond toen de door Zaâboul uitgenodigde Marianne Op den Kamp (CDA) haar officiële uitnodiging van de Marokkaanse overheid die de reis zou betalen, ter goedkeuring aan de griffier overhandigde. Die adviseerde de genodigde raadsleden vorige week de reis niet door te laten gaan omdat het programma politiek getint zou zijn. Daarop heeft Op den Kamp Zaâboul meteen al laten weten niet mee te gaan. Bovendien liet de griffier weten dat het al dan niet goedkeuren van zo'n reis door de gemeenteraad beslist moet worden. Maandag lieten op PvdA-fractievoorzitter Conny Beenders na alle fractievoorzitters (VVD, CDA, Weert Lokaal, SP en D66) de griffier al weten tegen de Marokkoreis te zijn. Het college van burgemeester en wethouders stuurde haar advies om niet als raadslid maar eventueel als privépersoon te gaan dinsdag als raadsvoorstel naar de gemeenteraadsleden, aldus limburger.nl.

© MAROKKO.NL 2010
reis marokko malika zaâboul weert pvda
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?