Geheugen van de vrouw beter dan van de man

algemeen
0
15 jul '10
Vrouwen kunnen beter informatie onthouden dan mannen.

 Het geslacht zou wel degelijk een grote rol spelen in de geheugenfuncties.

Uit onderzoek van de Cambridge University blijkt dat vrouwen beter kunnen onthouden dan mannen.

Volgens de onderzoekers is het vrouwelijke brein op elke leeftijd beter in staat bepaalde informatie terug te halen dan het mannelijke.

De studie waarbij 4407 mannen en vrouwen tussen 48 en 90 jaar werden ondervraagd toont aan dat het geslacht een grote rol speelt in de geheugenfuncties.
De proefpersonen kregen steeds zes vlakken te zien waarvan een deel leeg was en een deel bestond uit een kleurenpatroon.

Vervolgens moesten zij aanwijzen welk kleurenpatroon ze in welk vlak hadden gezien. Hierbij scoorden de vrouwen significant beter: ze maakten gemiddeld 5,9 fouten minder.
Verder blijkt dat opvoeding ook een belangrijke rol speelt bij het onthouden. De personen die na hun achtiende stopten met studeren maakten gemiddeld twintig fouten minder dan degenen die voor hun zestiende met een opleiding stopten.

Het is nog niet helemaal duidelijk waarom vrouwen een beter geheugen hebben. De onderzoekers denken dat het te maken heeft met de manier waarop het brein van de vrouwen functioneert, aldus telegraaf.nl.

© MAROKKO.NL 2010
vrouwen geheugen mannen brein
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi