Gerets: ''Ik ga niet voor het geld naar Marokko''

sport
10
16 jul '10
In het najaar wordt Eric Gerets bondscoach van Marokko, maar eerst wil hij zijn taken bij het Saudische Al-Hilal afmaken.

De reden van zijn vertrek naar Marokko wil Gerets niet bekendmaken, maar het is zeker niet voor het geld.

"Op een dag ga ik naar Marokko, maar ik ga ook mijn woord houden tegenover Al-Hilal", zo zegt de Belgische oefenmeester op de website van zijn club. "Ik ga niet meteen weg omdat hier nog veel werk is. We gaan met Al-Hilal het onmogelijke doen om de finale van de Aziatische Champions League te halen. Het team zal ook klaar zijn voor het nieuwe seizoen in Saudi-Arabië."

"De echte reden waarom ik Al Hilal verlaat is privé", vervolgt de voormalig trainer van PSV zijn verhaal. "Maar ik verzeker iedereen dat het niets te maken heeft met de voorzitter, de spelers of het publiek. Ik ga ook niet naar Marokko voor het geld. De enige twee mensen die de ware toedracht kennen zijn de voorzitter, prins Abdallarhman Bin Mussaad, en manager Sami Albadjar."

Gerets blijft sowieso goede herinneringen houden aan zijn tijd bij Al-Hilal. "Toen ik hier arriveerde was de voorzitter voor mij een baas en een prins. Nu is hij een echte vriend. In Saudi-Arabië worden vrienden gemaakt voor het leven en ik wil die vriendschap zeker niet kwijt. Hij was de beste voorzitter die ik ooit heb gehad."

"Vanaf de eerste dag liet hij mij mijn werk doen zonder ook maar één keer tussen te komen", zo gaat Gerets verder over prins Abdallarhman Bin Mussaad. "Bij veel Saudische ploegen is dat niet zo. De mensen die nu kritiek hebben op hem begaan een grote vergissing. Als ik de ploeg een surplus gaf, betaalde hij mij terug in vriendschap. We gaan er samen voor zorgen dat er een goeie trainer als opvolger wordt aangesteld zodat het team verder kan gaan met overwinningen"

Voetbalprimeur.nl

© MAROKKO.NL 2010
eric gerets marokko al-hilal abdallarhman bin mussaad
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?