Pedoseksueel Van der Velde eist half miljoen

buitenland
40
6 aug '10
Pedoseksueel Sytze van der Velde wil een schadevergoeding van de gemeente Eindhoven.

Hij vraagt een half miljoen euro. Ook wil hij dat de gemeente hem helpt bij het vinden van een huis in een andere stad.
Want hoewel de pedoseksueel terug mag naar Eindhoven, denkt hij dat het vanwege alle ophef voorlopig niet slim is om er te gaan wonen.

De 62-jarige Van der Velde zegt dat hij schulden heeft opgebouwd en geen geld meer heeft voor een huis en geen fatsoenlijk leven meer kan opbouwen. En dat is volgens hem de schuld van de gemeente Eindhoven.

De rechtbank bepaalde donderdag dat Van der Velde mag terugkeren naar Eindhoven. Het door de gemeente Eindhoven opgelegde gebiedsverbod voor onbepaalde tijd is een te grote inbreuk op zijn vrijheid. De gemeente Eindhoven gaat onderzoeken of het mogelijk is om Van der Velde een beperkt gebiedsverbod voor bepaalde tijd op te leggen.

Interview
Verslaggever Jan Waalen sprak Van der Velde woensdag uitgebreid. Je kunt het uitgebreide interview hier zien.

Verplichte nazorg

De reclassering wil ook dat pedoseksuelen na hun gevangenisstraf verplicht nazorg krijgen. Daarmee steunt ze de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Die pleitte donderdag ook voor veplichte nazorg, naar aanleiding van de zaak rond Sytze van der Velde.

De directeur van de reclassering vindt dat op het moment dat een pedofiel vrijkomt er toezicht, controle en huisvesting moet zijn. Huisvesting moet de gemeente regelen en de reclassering het toezicht. Op dit moment is er alleen toezicht voor pedo's die daar vrijwillig aan mee willen werken, aldus omroepbrabant.nl.

© MAROKKO.NL 2010
pedoseksueel sytze van der velde schadevergoeding
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?